Peru Pichinaki Papagayo BIO

Peru Pichinaki Papagayo BIO


Grand Coffee

Kód kontrolného orgánu: SK-BIO-003 Peru Pichinaki Papagayo je 100% biologicky pestovaná arabika s bohatým a vyváženým chuťovým profilom. Upražená je v našej pražiarni pod dohľadom BIO kontrolného orgánu. Jej charakteristickými tónmi sú kakao, pekanové orechy a jemná dochuť po grapefruite. viac

Kód produktu: P00216 Doprava a platba

od 8,10 €
Spresnite výber produktu
Varianta neexistuje
200g
200g
1000g
1000g

ks
Grand Coffee

Kód kontrolného orgánu: SK-BIO-003 Peru Pichinaki Papagayo je 100% biologicky pestovaná arabika s bohatým a vyváženým chuťovým profilom. Upražená je v našej pražiarni pod dohľadom BIO kontrolného orgánu. Jej charakteristickými tónmi sú kakao, pekanové orechy a jemná dochuť po grapefruite. viac

Kód produktu: P00216 Doprava a platba

Peru Pichinaki Papagayo je 100% biologicky pestovaná arabika s bohatým a vyváženým chuťovým profilom. Upražená je v našej pražiarni pod dohľadom BIO kontrolného orgánu. Jej charakteristickými tónmi sú kakao, pekanové orechy a jemná dochuť po grapefruite. Táto káva pochádza z oblasti Mayobamba v Peru, kde je pestovaná s ohľadom na životné prostredie a zachovanie biodiverzity. Jej výnimočná kvalita a bohatá chuť ju robia obľúbenou voľbou pre náročných milovníkov kávy, ktorí ocenia jej komplexnú arómu a hladký, vyvážený profil.

O Farme

Združenie Cooperativa Alto Mayo bolo založené 15 pestovateľmi kávy v roku 2012, ktorí sa spoločne snažili vyvíjať kvalitnú kávu. Produkujú najmä výberové kávy pri ktorých pestovaní dbajú na životné prostredie a sanžia sa zlepšovať kvalitu života svojich členov. V súčasnosti do združenia patrí 1200 producentov kávy, z ktorých 500 sú ženy a 800 mužov. Certifikácie sú zamerané na zachovanie biodiverzity a zabezpečenie udržateľných živobytí implementáciou dobrých praktík využívania pôdy, s cieľom zlepšiť životný štýl našich spoločníkov, ich komunít a budúcich generácií.

O krajine

História pestovania kávy v Peru siaha až do 18. storočia, keď do krajiny priniesli prvými kávovníkovými rastlinami jezuiti. Avšak komerčné pestovanie kávy sa začalo rozvíjať až neskôr v 19. storočí, keď sa káva stala jedným z hlavných plodín exportu.

V oblastiach ako Chanchamayo, Puno, Junín a Cusco sa začali zakladateľmi farmy kávy a pestovateľmi rôzne druhy kávovníka. Tieto regióny ponúkajú ideálne podmienky pre pestovanie kávy, vrátane vhodného podnebia, výškových polôh a pôdnej kvality.

V priebehu času si Peru získalo renomé pre svoje kvalitné arabikové kávy s rôznymi chuťovými profilmi a jedinečnými charakteristikami, ktoré závisia od rôznych regiónov a nadmorských výšok. Dnes je peruánska káva vyhľadávaná po celom svete pre svoju vynikajúcu kvalitu a bohatú chuť. Odborníci na kávu ocenia rozmanitosť peruánskych káv a ich schopnosť poskytnúť výnimočný zážitok z každej šálky.

Certifikácia

Kontrolný orgán, pestovateľ: PE-BIO-120

Kontrolný orgán, distribútor: SK-BIO-003

Kontrolný orgán, pražiareň: SK-BIO-003

Parametre
Chuť Vyvážená, Oriešková
druh 100% arabica, 100% BIO arabica
Odroda Caturra, Typica, Pache, Bourbon
Oblasť Južná Amerika
Typ Pichinaki Papagayo
horkosť 1/52/53/5...
acidita 1/5,,,...
chuťový profil pekanové orechy, kakao, grapefruit
Spracovanie washed
Spôsob prípravy espressofilterzalievanie
Nadmorská výška 1 000 - 1 900 mnm
Farma Združenie mikrofariem
Okres San Martin
Región Mayobamba
Cupping score 84
Producent Cooperativa Alto Mayo