Blog

Spracovanie kávy

Spracovanie kávy

Káva, obľúbený nápoj miliónov ľudí po celom svete, prechádza komplexným procesom spracovania od času, zberu, až po chvíľu, keď sa zrná dostanú do šálky. Existuje niekoľko rôznych spôsobov spracovania kávy, z ktorých každý prináša unikátne vlastnosti a chuťové nuansy. Medzi najznámejšie metódy patria naturálne spracovanie, washed spracovanie a honey spracovanie.


Pražiarov výber: Cuba - Horká, výrazna, zemitá...

Pražiarov výber: Cuba - Horká, výrazna, zemitá...

Náš pražiar Mišo Vám v tento mesiac odporúča kubánsku kávu. Túto 100% arabiku charakterizuje výrazná chuť, nulová acidita a plná chuť čokolády s karamelovým zafarbením, má sladkú vôňu evokujúcu med a trstinový cukor. Objavíte tóny dymu a kubánskeho rumu.


Niečo málo o káve z Ethiopie

Niečo málo o káve z Ethiopie

Telo kávy je stredne silné. Káva očarí hneď na začiatku neuveriteľne krásnou arómou kvetín. V chuti nájdeme pestrú paletu ovocných tónov, orieškov aj čokolády. Kvetinová aróma sa prenáša aj do chuti nápoja. Dochuť je sladká, mierne ovocná, s tónmi horkej čokolády.


Unikátny Blend

Unikátny Blend

Spojili sme divokú Juhoamerickú džungľu s modernou Áziou a tak vznikol unikátny CRÉMA BLEND


Arabika vs. Robusta

Arabika vs. Robusta

Rozšírené názvy, ktoré poznajú asi všetci Arabika (Coffea arabica) a Robusta (Coffea Canephora). Čo znamenajú, aký je medzi nimi rozdiel ale aj veľa iného sa dozviete v tomto článku.