Blog

Pražiarov výber: Cuba - Horká, výrazna, zemitá...
Náš pražiar Mišo Vám v tento mesiac odporúča kubánsku kávu. Túto 100% arabiku charakterizuje výrazná chuť, nulová acidita a plná chuť čokolády s karamelovým zafarbením, má sladkú vôňu evokujúcu med a trstinový cukor. Objavíte tóny dymu a kubánskeho rumu.

Niečo málo o káve z Ethiopie
Telo kávy je stredne silné. Káva očarí hneď na začiatku neuveriteľne krásnou arómou kvetín. V chuti nájdeme pestrú paletu ovocných tónov, orieškov aj čokolády. Kvetinová aróma sa prenáša aj do chuti nápoja. Dochuť je sladká, mierne ovocná, s tónmi horkej čokolády.

Švajčiarský vodný proces, alebo prečo nepodcenovať bezkofeinovú kávu.
Dojčiace matky, tehotné ženy, ľudia so srdcovo cievnymi problémami či s intoleranciou na kofeín. Práve tieto skupiny ľudí sú tí, ktorí najviac vyhľadávajú bezkofeínovú kávu i rôzne informácie o nej. Tak ako to s ňou vlastne je?

Unikátny Blend
Spojili sme divokú Juhoamerickú džungľu s modernou Áziou a tak vznikol unikátny CRÉMA BLEND

Arabika vs. Robusta
Rozšírené názvy, ktoré poznajú asi všetci Arabika (Coffea arabica) a Robusta (Coffea Canephora). Čo znamenajú, aký je medzi nimi rozdiel ale aj veľa iného sa dozviete v tomto článku.