Burundi Masasu honey

Burundi Masasu honey

hviezda 1 hviezda 2 hviezda 3 hviezda 4 hviezda 5(4)Počet hviezdičiek je 5 z 5
-5%
1 bod do vernostného systému Čerstvo napražená

Grand Coffee

Burundi Masasu Honey je jedinečným zážitkom pre milovníkov kvalitných káv. Spracovanie metódou "honey," tejto káve dodáva sladkú a ovocnú chuť, ponúkajúcou pôžitok pre vaše chuťové poháriky. V každej šálke sa odzrkadľuje jemné umenie spracovania, pričom dominujúce tóny malín, kvetov, cascary, šípok a bergamotu tvoria bohatý chuťový profil. viac

Kód produktu: P00210 Doprava a platba

Produkt už nie je v ponuke

Grand Coffee

Burundi Masasu Honey je jedinečným zážitkom pre milovníkov kvalitných káv. Spracovanie metódou "honey," tejto káve dodáva sladkú a ovocnú chuť, ponúkajúcou pôžitok pre vaše chuťové poháriky. V každej šálke sa odzrkadľuje jemné umenie spracovania, pričom dominujúce tóny malín, kvetov, cascary, šípok a bergamotu tvoria bohatý chuťový profil. viac

Kód produktu: P00210 Doprava a platba

Produkt už nie je v ponuke

Burundi Masasu Honey je jedinečným zážitkom pre milovníkov kvalitných káv. Spracovanie metódou "honey," tejto káve dodáva sladkú a ovocnú chuť, ponúkajúcou pôžitok pre vaše chuťové poháriky. V každej šálke sa odzrkadľuje jemné umenie spracovania, pričom dominujúce tóny malín, kvetov, cascary, šípok a bergamotu tvoria bohatý chuťový profil.

O farme/stanici

Stanica Masasu je horská spracovateľská stanica v regióne Muyinga. Ktorá je pomenovaná podľa kopca v okolí ktorého sa nachádza.

TIB Coffee, skratka pre "This is Burundi," je inovatívny projekt, ktorý viede rodina Merimee s cieľom vytvoriť skutočný a udržateľný dopad na komunity a farmárov. Zameriavajú sa na produkciu výberovéj kávy a na budovanie silných partnerských vzťahov po celom svete. Špecializujú sa na washed, natural, honey a anaeróbne kávy. Spolupracujú s 1000 farmármi z troch okolitých kopcov: Masasu, Karira, Kiryama a zdôrazňujú presnosť a kontrolu výrobného procesu. TIB Coffee sa zaväzuje k udržateľnosti, kvalite a posilňovaniu komunít v každom aspekte svojej činnosti.

Kopec Masasu získal svoje meno podľa zvieraťa nazývaného "ISASU", ktoré boli vyhľadávanými u lovcov. Jedného dňa ho podľa legendy videli bežať práve na tento kopec, ale nedokázali ho chytiť. "Bielemu" mužovi, ktorý tam žil, sa ho podarilo zastreliť svojou puškou, a práve v tom období získal kopec meno MASASU. 

O krajine

Pestovanie kávy v Burundi má bohatú históriu, ktorá siaha do koloniálnej éry. Burundi, krajina s vhodným klimatickým pásom a nadmorskou výškou, poskytuje ideálne podmienky pre kvalitný kávovník. Počiatky kávového priemyslu v krajine sú spojené s belgickou koloniálnou érou, kedy boli kávové plantáže zavedené v 30. rokoch 20. storočia. Odvtedy sa burundská káva stala významným ekonomickým odvetvím, pričom malí farmári a kooperatívy hrajú kľúčovú úlohu v produkcií. V súčasnosti Burundi produkuje výnimočné výberové kávy, s dôrazom na udržateľnosť a podporu miestnych komunít v celom procese od pestovania po spracovanie.

Parametre
Chuť Ovocná, Sladká
druh 100% arabica
Odroda red bourbon
Oblasť Afrika
horkosť ,,,...,.
acidita 1/52/53/5..,.
chuťový profil maliny, kvetiny, cascara, šípky, bergamot
Spracovanie honey
Spôsob prípravy espressofilter
Nadmorská výška 1 500 - 1 700 mnm
Farma Masasu
Región Miyinga
Cupping score 87