Mexico Estanzuela Veracruz - Gramáž: 500g
Mexico Estanzuela Veracruz - Gramáž: 500g

Ovocná výberovka s čokoládovou dochuťou od farmára Juana Martineza Vás skutočné očarí. viac
Kód produktu: 022007 Doprava a platba
16,40 €

Ovocná výberovka s čokoládovou dochuťou od farmára Juana Martineza Vás skutočné očarí. viac
Kód produktu: 022007 Doprava a platba
Mexico Estanzuela Veracruz je jedinečná a vynikajúca káva pochádzajúca z oblasti Veracruz v Mexiku, vyznačuje sa jemnými tónmi s jasným a sladkým charakterom. Je to vynikajúca káva s vyváženým a plným telom, ktorá sa vyznačuje jemnou arómou kôstkového ovocia a čokolády.
Mexico Estanzuela Veracruz káva je tiež cenená pre svoju vynikajúcu arómu a príjemnú chuť. Je to skvelá voľba pre milovníkov kávy, ktorí hľadajú jemnú a sladkú chuť s jasnými tónmi ovocia. Káva je tiež veľmi populárna medzi baristami, pretože sa dobre hodí pri príprave latté a cappuccina.
Káva sa pestuje v oblasti Veracruz v Mexiku, ktorá je známa svojou vynikajúcou klímou pre pestovanie kávy. Pre svoje jedinečné prírodné podmienky sa v tejto oblasti pestujú niektoré z najlepších káv v Mexiku.
Okrem toho, pestovanie Mexico Estanzuela Veracruz kávy podporuje miestnu ekonomiku a pomáha pestovateľom v boji proti chudobe. Preto, ak hľadáte vynikajúcu chuť a zmysel pre dobročinnosť, Mexico Estanzuela Veracruz káva je skvelou voľbou pre Vás. Je to káva, ktorá poskytne nielen vynikajúcu chuť, ale tiež pomôže podporiť miestnu komunitu.
O Farme
O krajine
História pestovania kávy v Mexiku sa začala v druhej polovici 18. storočia, keď boli sem importované kávovníky z Jávy. Prvým veľkým pestovateľom kávy bol Juan Francisco Beckmann, ktorý v roku 1790 založil kávové plantáže v Veracruze.
V nasledujúcich rokoch sa pestovanie kávy rozšírilo po celom Mexiku, a stalo sa jedným z hlavných zdrojov príjmu pre mnoho rodín a regiónov. Kávovníky sa pestovali najmä v oblastiach s teplým podnebím a vlhkými dažďami, ako sú Veracruz, Chiapas, Puebla a Guerrero.
V 19. a 20. storočí sa mexická káva stala veľmi obľúbenou a vyhľadávanou, najmä v Európe a Severnom Amerike. Mexickí pestovatelia začali používať modernejšie technológie a postupy, aby zlepšili kvalitu a produktivitu svojich kávovníkov.
V dnešnej dobe je Mexiko jedným z kľúčových dodávateľov kávy na svete a má rozvinutý priemysel, ktorý zahŕňa nielen pestovanie, ale aj spracovanie, balenie a distribúciu kávy. Mexická káva sa vyznačuje jemnou chuťou, strednou intenzitou a vyváženými tónmi kakaa a ovocia. Je veľmi obľúbená medzi milovníkmi kávy po celom svete.
Chuť | Ovocná, Sladká, Vyvážená |
---|---|
druh | 100% arabica |
Oblasť | Južná Amerika |
Typ | Estanzuela Veracruz |
horkosť |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
acidita |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
chuťový profil | kôstkové ovocie, čokoláda, hnedý cukor |
Spracovanie | washed |
Spôsob prípravy |
![]() ![]() ![]() |
Nadmorská výška | 1 100 mnm |
Farma | La Estanzuela |
Okres | Coatepec |
Región | Veracruz |

Arabika vs. Robusta
Rozšírené názvy, ktoré poznajú asi všetci Arabika (Coffea arabica) a Robusta (Coffea Canephora). Čo znamenajú, aký je medzi nimi rozdiel ale aj veľa iného sa dozviete v tomto článku.