Ethiopia Gedeb Banko Chelchele - Gramáž: 1000g
Ethiopia Gedeb Banko Chelchele - Gramáž: 1000g

Táto výberová 100% arabika pochádzajúca od združenia mikrofarmárov Vás očarí svojou bohatou a komplexnou aromatickou chuťou. Sladké ovocné a florálne tóny... viac
Kód produktu: P00158-3 Doprava a platba
38,60 €

Táto výberová 100% arabika pochádzajúca od združenia mikrofarmárov Vás očarí svojou bohatou a komplexnou aromatickou chuťou. Sladké ovocné a florálne tóny... viac
Kód produktu: P00158-3 Doprava a platba
Táto káva je charakteristická svojimi ovocnými tónmi, ktoré sú typické pre kávu z Etiópie. Má jemnú chuť, s výraznými tónmi čučoriedkového džemu a sladkou dochuťou.
Je ideálna pre tých, ktorí hľadajú kávu s vysokou kvalitou a výraznými chuťovými tónmi. Je to skvelá voľba pre milovníkov kávy, ktorí radi objavujú nové chute a vône.
O Farme
Už mnoho rokov sa v tomto regióne vyrába vysoko kvalitná káva pod regionálnym označením yirgacheffe. Stanica Gedeb pod vedením pána Degumeho nie je výnimkou. Tento región je pomerne husto osídlení poľnohospodármi, následná konkurencia mala dva mimoriadne pozitivne účinky. Poprvé, štandardy sú vysoké a každý poľnohospodár sa snaží vyrovnať svojmu susedovi tým, že sa o svoje čerešne stará starostlivo a odborne. Po druhé, a to najdôležitejšie, kvalita a skúsenosti viedli k tomu, že poľnohospodári tu pestujú najkvalitnejšie kávy v regióne.
O krajine
Etiópia je považovaná za kolísku kávy, pretože sa tu káva pestovala už stáročia predtým, než sa rozšírila do iných častí sveta. Existuje mnoho legend o tom, ako sa káva objavila, ale najznámejšia hovorí o ovciach, ktoré zjedli listy kávovníka a začali sa chovať veľmi divoko.
Pestovanie kávy v Etiópii sa datuje do 9. storočia a tradične sa pestovala v tieni iných rastlín, ako sú banány alebo mangovce, na malých rodinných farmách. Etiópska káva bola známa po celom svete pre svoju kvalitu a jedinečnú chuť, a tak sa stala významným vývozným artiklom pre krajinu.
Chuť | Ovocná, Sladká |
---|---|
druh | 100% arabica |
Odroda | heirloom |
Oblasť | Afrika |
horkosť |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
acidita |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
chuťový profil | čučoriedkový džem, slivky, ríbezle |
Spracovanie | natural |
Spôsob prípravy |
![]() ![]() |
Nadmorská výška | 1 800 - 2 200 mnm |
Farma | Združenie mikrofariem |
Región | Yirgacheffe |
Cupping score | 84b |

Arabika vs. Robusta
Rozšírené názvy, ktoré poznajú asi všetci Arabika (Coffea arabica) a Robusta (Coffea Canephora). Čo znamenajú, aký je medzi nimi rozdiel ale aj veľa iného sa dozviete v tomto článku.

Niečo málo o káve z Ethiopie
Telo kávy je stredne silné. Káva očarí hneď na začiatku neuveriteľne krásnou arómou kvetín. V chuti nájdeme pestrú paletu ovocných tónov, orieškov aj čokolády. Kvetinová aróma sa prenáša aj do chuti nápoja. Dochuť je sladká, mierne ovocná, s tónmi horkej čokolády.
Súvisiace produkty2

Chemex - 6 šálok - prekvapkávač
