Colombia Finca La Secreta Anaerobic - Gramáž: 500g
Colombia Finca La Secreta Anaerobic - Gramáž: 500g

Táto 196 hodín fermentovaná káva Vás príjemne prekvapí svojím zamatovým telom a príjemnou ovocnou až likérovou chuťou. viac
Kód produktu: P00068-2Doprava a platba
21,40 €

Táto 196 hodín fermentovaná káva Vás príjemne prekvapí svojím zamatovým telom a príjemnou ovocnou až likérovou chuťou. viac
Kód produktu: P00068-2Doprava a platba
Táto 196 hodín fermentovaná káva Vás príjemne prekvapí svojím zamatovým telom a príjemnou ovocnou až likérovou chuťou.
Colombia Finca La Secreta Anaerobic je výberová káva od farmára Juana Carlosa Mejia. V testoch získala ohodnotenie 87 bodov. Čo z nej činí vysoko kvalitnú a chutnú kávu. Vďaka anaeurobnému spracovaniu ma káva veľmi výraznú vôňu a chuť. Spracovanie Anaerobic fermentation prebieha tak že sa káva hermeticky uzavrie do tanku kde prirodzene kvasí. Vďaka tomuto procesu môžeme v káve cítiť špecifické tóny a chute, ktoré by sme pri klasickom mokrom alebo naturálnom spracovaní hľadali len márne.
Tento microlot z Colombie je vhodný pre milovníkov ovocného espressa alebo taktiež na prípravu pomocou filtra.
O farme
Juan Carlos Mejia, farmár ktorý vypestoval túto výberovú kávu, je zároveň aj manažérom farmy na ktorej žije svojou rodinou. Farma sa rozprestiera na ploche 30 hektárov z ktorých 25 hektárov zaberá plantáž kde môžeme nájsť cez 130 000 kávovníkov. Zvyšok farmy tvorí nádherná prírodná rezervácia kde nájdeme rôzne druhy živočíchov a rastlín. Úžasná príroda ktorá vytvára okolo farmy niečo výnimnočné a tajomné, dala aj názov tejto káve - la secreta "tajomstvo".
O krajine
V Kolumbii sa pestuju a exportuje káva od začiatku 19. storočia. Kolumbíjske kávy majú plné telo s jemnou aciditou v pozadí. Nachádza sa tu mnoho úrodných regiónov z ktorých každý má špecifickú mikroklímu a nadmorskú výšku, vďaka čomu sa tu káva produkuje počas celého roka.
Chuť | Ovocná, Sladká, Vyvážená |
---|---|
druh | 100% arabica |
Oblasť | Južná Amerika |
horkosť |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
acidita |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
chuťový profil | čerešne, jablko, vínovosť, hrozienka, marcipán |
Spracovanie | natural anaerobic fermentation |
Spôsob prípravy |
![]() ![]() |
Nadmorská výška | 1 700 - 2 050 mnm |
Okres | Ciudad Bolivar |
Región | Antioquia |
SCA RANK | 87b |

Arabika vs. Robusta
Rozšírené názvy, ktoré poznajú asi všetci Arabika (Coffea arabica) a Robusta (Coffea Canephora). Čo znamenajú, aký je medzi nimi rozdiel ale aj veľa iného sa dozviete v tomto článku.

Niečo málo o káve z Ethiopie
Telo kávy je stredne silné. Káva očarí hneď na začiatku neuveriteľne krásnou arómou kvetín. V chuti nájdeme pestrú paletu ovocných tónov, orieškov aj čokolády. Kvetinová aróma sa prenáša aj do chuti nápoja. Dochuť je sladká, mierne ovocná, s tónmi horkej čokolády.
Súvisiace produkty2


Chemex - 6 šálok - prekvapkávač

