Colombia Supremo Sugar Cane DECAF - Bezkofeinová káva - Gramáž: 1000g

hviezda 1 hviezda 2 hviezda 3 hviezda 4 hviezda 5 (5)Počet hviezdičiek je 4 z 5
3 body do vernostného systému Čerstvo napražená

Grand Coffee

Sladká a vyvážená chuť s tónmi medu a karamelu. Stredne silné telo s nežnou marhuľovou aciditou. Proces odstránenia kofeínu pomocou cukrovej trstiny je najčistejší a najšetrnejší spôsob odstránenia kofeínu.
viac

Kód produktu: 021817 Doprava a platba

31,20 €

Spresnite výber produktu
Varianta neexistuje
250g
250g
500g
500g
1000g
1000g

Skladom
ks
Grand Coffee

Sladká a vyvážená chuť s tónmi medu a karamelu. Stredne silné telo s nežnou marhuľovou aciditou. Proces odstránenia kofeínu pomocou cukrovej trstiny je najčistejší a najšetrnejší spôsob odstránenia kofeínu.
viac

Kód produktu: 021817 Doprava a platba

Sladká a vyvážená chuť s tónmi medu a karamelu. Stredne silné telo s nežnou marhuľovou aciditou.

Proces odstránenia kofeínu pomocou cukrovej trstiny je najčistejší a najšetrnejší spôsob odstránenia kofeínu. Celý proces sa odohráva v Kolumbii. Najnáročnejším krokom je snaha odstrániť kofeín a zároveň zachovať chuť samotnej kávy. Sugar Cane Decaf je bezchemický proces, pri ktorom so zelenou kávou nie sú v kontakte žiadne ďalšie látky. Proces začína predbežnou úpravou parou s veľmi nízkym tlakom, aby sa zrno nechalo napučať. Pomocou prírodného etyl-acetátu je možné odstrániť najmenej 97% kofeínu. Ten sa uzískava pri fermentovaní lokálne pestovanej cukrovej trstiny. Zrnká sú namočené vo vode s etyl-acetátom, ktorý na seba prirodzene viaže kofeín. Po extrakčnom procese sa potom aplikuje nízkotlaková nasýtená para, aby sa odstránili akékoľvek zvyšky etyl-acetátu. 

O krajine

V Kolumbii sa pestuju a exportuje káva od začiatku 19. storočia. Kolumbíjske kávy majú plné telo s jemnou aciditou v pozadí. Nachádza sa tu mnoho úrodných regiónov z ktorých každý má špecifickú mikroklímu a nadmorskú výšku, vďaka čomu sa tu káva produkuje počas celého roka. 

Parametre
Chuť Sladká, Vyvážená
druh 100% arabica bezkofeinová
Oblasť Južná Amerika
horkosť 1/5,,,...
acidita 1/52/5,,,.
chuťový profil karamel, med, marhule
Spracovanie sugar cane decaf
Spôsob prípravy espressozalievanie
Spôsob odstránenia kofeínu Sugar Cane Decaf
Región Huila
Cupping score 86+