Brazil Maragogype - Gramáž balenia: 450g

1 bod do vernostného systému Čerstvo napražená

Brazil Maragogype (slonia káva) je známa svojimi veľkými zrnami a nízkou kyslosťou. Táto odroda pochádza z regiónu Sul de Minas v Brazílii a jej zrna sú považované za jedny z najväčších v kávovom svete. viac

Kód produktu: P00161-2 Doprava a platba

18,40 €

Spresnite výber produktu
Varianta neexistuje

ks

Brazil Maragogype (slonia káva) je známa svojimi veľkými zrnami a nízkou kyslosťou. Táto odroda pochádza z regiónu Sul de Minas v Brazílii a jej zrna sú považované za jedny z najväčších v kávovom svete. viac

Kód produktu: P00161-2 Doprava a platba

Brazil Maragogype je známa svojimi veľkými zrnami a nízkou kyslosťou. Táto odroda pochádza z regiónu Sul de Minas v Brazílii a jej zrna sú považované za niektoré z najväčších v kávovom svete.

Káva Brazil Maragogype sa pestuje v nadmorskej výške 1 100 metrov nad morom a je charakterizovaná výraznou chuťou s tónmi horkej čokolády, kakaa a brusníc. Táto káva sa spravidla praží na stupeň full city+, čo umocňuje jej plnosť a sladkú chuť.

V porovnaní s inými brazilskými kávovými odrodami má Brazil Maragogype menej kyslosti a jemnejšiu chuť.

O odrode

Maragogype je raritná odroda kávovníka Arabica, ktorá pochádza z Brazílie. Táto odroda je známa svojimi veľkými zrnami, ktoré sú až o 50% väčšie ako zrná iných druhov káv. Maragogype bola vyšľachtená z kríženia kávovníkov Arabica a kávovníkov Liberica.

Maragogype kávové zrno je obvykle oválneho tvaru a má jemnú a hladkú textúru. Táto odroda kávy je charakteristická svojou nízkou kyslosťou a jemnou chuťou s tónmi čokolády, karamelu a ovocia.

Vzhľadom na to, že kávové plody odrody Maragogype sú väčšie ako plody iných kávových odrôd, výťažok z jedného stromu je nižší. Z tohto dôvodu je táto odroda kávy o niečo drahšia ako iné druhy kávy. Táto odroda kávy je však zriedkavá a produkuje sa len v obmedzenom množstve, čo ju robí veľmi cenenou a zaujímavou pre kávových nadšencov.

O Farme

Fazenda Cruzeiro sa nachádza v regióne Sul de Minas v Brazílii. Farma bola založená v roku 1979 a odvtedy sa zameriava na pestovanie a spracovanie kávy vysokej kvality. Na farme sa pestuje niekoľko druhov kávovníkov, vrátane kávovníka Arabica, ktorý tvorí väčšinu produkcie. Farma sa snaží pestovať kávu v súlade s princípmi udržateľného poľnohospodárstva a používa len prírodné metódy pestovania, bez použitia chemických hnojív a pesticídov.

Po zbere kávových plodov sú tieto ručne triedené a potom sušené na slnku, čo zabezpečuje vysokú kvalitu a chuť kávy. Farma si tiež udržuje vlastné spracovacie zariadenia a tím odborníkov, ktorí sa starajú o správne spracovanie a skladovanie kávy.

O krajine

Brazília je dnes najväčším svetovým producentom kávy a káva je pre Brazíliu jedným z najdôležitejších vývozných artiklov. História spracovania kávy v Brazílii sa začala v 18. storočí, keď sa sem dostali prví kávovníky.

V roku 1727 priniesol francúzsky plodinár Gabriel Mathieu de Clieu prvý kávovník do Francúzskej Guyany a odtiaľ sa šíril do iných krajín Latinskej Ameriky, vrátane Brazílie. V roku 1729 bolo zasadených prvých 6 kávovníkov v blízkosti mesta Belém na severovýchode Brazílie. V nasledujúcich desaťročiach sa pestovanie kávy rozšírilo po celej krajine a v 19. storočí sa Brazília stala najväčším svetovým producentom kávy.

V 19. storočí došlo k významnému zvýšeniu produkcie kávy v Brazílii vďaka vynálezu tzv. "suchého spracovania". Táto metóda spočíva v tom, že sa kávové zrná sušia na slnku a až potom sa odstraňuje ich obal. Táto metóda umožnila rýchlejšie a efektívnejšie spracovanie kávy a zabezpečila, že Brazília mohla zásobovať celý svet kávou vo veľkom množstve.

Dnes sa káva v Brazílii pestuje v rôznych oblastiach a na rôznych typoch pôd, čo umožňuje produkovať rôzne druhy kávy s rôznymi chuťovými profilmi. Brazília produkuje množstvo rôznych druhov kávy, vrátane Arabiky, Robusty a ich hybridov, a táto káva je stále dôležitým zdrojom príjmov pre mnoho Brazílčanov.

Parametre
Chuť Čokoládová, Vyvážená
druh 100% arabica
Odroda Maragogype
Oblasť Južná Amerika
horkosť 1/52/5...,.
acidita 1/5,,...,.
chuťový profil horká čokoláda, brusnice, kakao, tabak
Spracovanie natural
Spôsob prípravy espressofilterzalievanie
Nadmorská výška 1 100 mnm
Farma Fazenda Cruzeiro
Okres Monte Santo
Región Sul de Minas